Jus Ajaib Monavie

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.. Sama ada anda sakit atau sihat, blog ini akan memberikan maklumat yang cukup berguna untuk kehidupan anda, keluarga dan orang-orang lain di sekeliling anda.


Ramai yang berkata bahawa untuk "staying healthy is expensive". Saya syorkan anda cuba jadi sakit? Bagaimana perasaan anda? Kesihatan adalah satu kurniaan yang tak ternilai kepada diri kita.
Apa yang menghindarkan kita dari sakit adalah kerana daya ketahanan badan kita atau pun antibodi. Tetapi ramai yang tidak mempedulikan langsung tentang daya ketahanan tubuh badan mereka.
Sebelum ini jarang-jarang kita mendengar penyakit seperti Kanser, Sakit Jantung, Darah Tinggi, Aids, Avian Flu dan lain-lain penyakit ganjil yang boleh membawa maut.
Disebabkan oleh gaya hidup zaman moden yang cukup stress dan cara pemakanan yang tidak seimbang, ditambah lagi dengan pencemaran alam sekitar yang sukar dikawal, maka ramai di antara kita yang sukar untuk menjadi sihat dan mudah pula mendapat pelbagai penyakit kronik.
Kita hanya menghargai nilai kesihatan semasa kita sakit. Mengapa kita hanya tunggu tanpa langkah pencegahan?? PENYAKIT DATANG TANPA DI UNDANG!

Monavie merupakan satu gabungan buah acai berry yang hanya terdapat di hutan Amazon serta gabungan 18 jenis buah-buahan terpilih dan terbaik dunia untuk membekalkan daya tenaga paling optimum untuk badan kita. Kandungannya telah disahkan oleh pakar-pakar antarabangsa mempunyai unsur-unsur anti-pengoksidaan yang amat tinggi serta nutrient-nutrient berkhasiat yang boleh meransangkan penyembuhan luar biasa serta menyediakan pertahanan badan daripada pelbagai jenis penyakit. 

Buah acai berry sendiri terdiri daripada kandungan-kandungan protein, lemak, fiber, vitamin, mineral-mineral dan garam-galian unik dan berkualiti untuk pemulihan SEMULAJADI daripada pelbagai penyakit. Ibu pejabat serta kilang pemprosesan di Utah Amerika Syarikat, Monavie diproses mengikut sistem piawaian GMP yang mementingkan kebersihan, ketulenan serta kepakaran teknologi. Monavie baru diperkenalkan pada 2005 di Amerika Syarikat tetapi telah berkembang dan mendapat pengiktirafan dengan begitu pesat dan pantas di Amerika Syarikat dan Eropah. Rebutlah peluang untuk menjadi pengedar terawal di Asia khususnya di Malaysia.


" MonaVie merupakan Jus gabungan 19 jenis buah-buahan yang paling berkhasiat di dunia yang membekalkan daya tenaga paling optimum untuk badan kita.
Jus Monavie ini mendapat sambutan hangat dan diperakui oleh ramai saintis di seluruh dunia. Ia telah terbukti mampu membekalkan khasiat yang optimum untuk keperluan badan kita."

Khasiatnya telah diperakui oleh ramai pakar-pakar pemakanan terkenal dunia serta mendapat liputan-liputan yang meluas terutamanya di Amerika Syarikat dan Eropah.
Kesan-kesan pemulihan semulajadinya telah banyak terbukti dan diperkatakan melalui testimoni-testimoni seluruh dunia dan kini MonaVie mula bertapak di pasaran Asia untuk kita berkongsi bersama akan khasiat dan kehebatannya.
Kajian menunjukkan ramai orang yang mengamalkan jus herba atau makanan tambahan yang lain akan bertukar dan beralih arah kepada jus MonaVie setelah mula meminumnya.
Jus MonaVie membekalkan khasiat-khasiat berikut:
1. Vitamin
2. Phytonutrients
3. Dietary Fiber
4. Trace Mineral
5. Complex Carbohidrat
6. Amino Acid / Protein (menyerupai Profil Telur)
7. Omega 3,6,9 (menyerupai minyak buah kurma)
Ramai yang berjaya sembuh dari pelbagai penyakit kronik mereka setelah meminum Jus Monavie. Berikut adalah antara penyakit yang dapat dibantu dengan Jus Monavie.
Mengapa kita memerlukan Acaiberry?
Badan kita setiap hari terdedah kepada pencemaran udara dan makanan. Setiap kali itulah bahan-bahan pencemaran ini akan terkumpul dalam badan kita sedikit demi sedikit, dan membentuk radikal-radikal bebas yang membentuk pelbagai penyakit dalam badan kita. Jus acaiberry merupakan makanan tambahan yang menghasilkan unsur-unsur anti-oksida yang tinggi yang berupaya melawan, mengurang dan menyahkan radikal-radikal bebas dalam badan kita. Di samping itu, ia membekalkan nutrient-nutrient yang tinggi dan berkualiti yang tidak terdapat dalam makanan tambahan yang lain, untuk memberi dan membekalkan tenaga yang optimun untuk badan kita.

-Membantu dan merangsang Sistem Imun dan Metabolisma
-Membantu menghalang pembekuan darah
-Menjaga kolestrol yang baik dan mencegah penyakit jantung
-Membantu mengurangkan berat badan/melawan Obesiti
-Membaiki sistem penghadaman
-Mengurangkan rasa sakit dan ketidakselesaan
-Memperbaiki penglihatan
-Menggalakkan tidur yang lena dan sihat
-Meningkatkan tenaga dan stamina
-Membina otot
-Mencegah dan merawat Alzheimer
-Mengandungi anti alergi
-Menurunkan tekanan darah
-Menggalakkan kitaran yang lebih baik
-Anti-penuaan dan radang
-Membaiki fungsi seks
-Membaiki penumpuan minda
-Amino acid/protein & menyerupai profil telur
-Anti oksidan yang tinggi dan berkesan
-Melawan radikal bebas
-Kaya dengan vitamin, mineral,fitonutrient dan lain
.

1) MonaVie Pulse (Warna Merah)


•Boleh digunakan oleh pelbagai lapisan umur.
•Mengandungi kandungan anti-oksida yang tinggi untuk melawan penyakit serta menjamin kesihatan yang optimun.
•Mengandungi sterols dari tumbuh-tumbuhan untuk mengurang dan mengawal kadar kolestrol yang tinggi dalam badan.
•Elok untuk pencegahan Sakit Jantung. Di formulasi khas dengan resveratrol dan omega 3 fatty acids untuk rawatan dan kesihatan jantung.
•Sesuai untuk penyakit kencing manis, darah tinggi serta mengurangkan berat badan.
•Setiap 4 ounces daripada MonaVie Pulse bersamaan dengan 13 hidangan buah-buahan dan sayur-sayuran.2) MonaVie Original (Warna Purple)

•Boleh digunakan oleh pelbagai lapisan umur.
•Mengandungi kandungan anti-oksida yang tinggi sertta phylonutrients untuk melawan penyakit serta menjamin kesihatan yang optimun.
•Mencantikkan kulit serta menghasilkan DHA yang tinggi untuk otak.
•Sesuai untuk kanak-kanak bawah 12 tahun serta ibu mengandung.
•Sesuai untuk penyakit kencing manis, darah tinggi serta mengurangkan berat badan.

3) MonaVie Active (Warna Hijau)

•Boleh digunakan oleh pelbagai lapisan umur.
•Mengandungi kandungan anti-oksida yang tinggi untuk melawan penyakit serta mengurangkan berat badan.
•Mengandungi tambahan glucosamine semulajadi dari tumbuh-tumbuhan untuk memperbaikki sendi-sendi, joint, urat saraf serta rawatan mata.
•Boleh menghilangkan sakit sendi, lutut, sakit belakang, letih, lenguh dan otot kejang.
•Mengandungi kolagen semulajadi dari tumbuh-tumbuhan untuk memperbaikki kulit.
•Sesuai untuk penyakit kencing manis, darah tinggi, batu karang, gastrik, migraine, gout, tiroid, fibroid, lumpuh dan kanser.Pengesahan HALAL dari JAKIM
Sijil halal IFANCADIABETES – Saya berumur 50 tahun, telah mengalami masalah Diabetes selama 26 tahun. Saya mengambil jus Monavie satu cup (30ml), 3 kali sehari. Ajaibnya, selepas pembedahan kali ini, saya merasa sakit dan pendarahan berlaku. Jadi saya bertanya kepada doktor dan pakar bedah apa yang berlaku. Saya cakap saya rasa sakit dan berdarah. Saya tanya jika ada komplikasi yang berlaku. Tetapi doktor beritahu, saya yang ianya adalah bonus untuk saya, suatu keajaiban. Sistem saraf saya telah kembali pulih.
PUAN MAIMUN BT HAIDAR - BISA KAKI – Saya berumur 60 tahun. Saya diperkenalkan kepada jus Monavie oleh kawan saya yang juga Upline saya. Pada mulanya kaki saya berasa sakit dan bisa-bisa. Bila saya bangun tidur saya tak boleh jalan. Selepas satu minggu saya minum jus Monavie ni sakit kaki saya hilang dan bila bangun tidur nak berjalan pun dah tak payah pegang dinding atau katil. Nak naik tangga pun takda masalah. Sekarang saya dah boleh berjalan dengan baik.
EN Y S GAN, Pulau Pinang
MASALAH SEMBELIT DAN BUASIR – Pesakit buasir dan sembelit selama 2 tahun. Selalu terpaksa makan 1 kotak ubat doktor dari klinik jika masalah buasir terjadi. Selepas menjadi pengguna jus Monavie tetap selama 4 bulan, masalah buasir atau sembelit tidak pernah berlaku lagi.

Dr. Nicholas Perricone, MD, FACN, adalah dermatologist yang diiktiraf oleh badan klinikal dan kajian dermatologist dan CEO kepada syarikat NV Perricone MD, Ltd, syarikat pembuatan dan peruncit barangan penjagaan untuk kulit dan makanan kesihatan. Beliau dalam bukunya menggambarkan MonaVie sebagai makanan paling berkhasiat dan bertenaga di dunia. Pati buah bertenaga paling sempurna dan semulajadi.
Dr. Penny Kris-Etherton, PhD, RD, bertugas di fakulti Pennsylvania State University sejak 1979, dan telah dilantik sebagai Distinguished Professor of Nutrition di Pennsylvania State University sejak 1996. Beliau berkata,"Saya berasa bangga menjadi sebahagian daripada MonaVie Scientific Advisory Board. Saya percaya MonaVie telah dan akan terus berusaha untuk menetapkan sasaran dalam industri minuman kesihatan di dalam mempromosikan kesihatan dan kesejahteraan di kalangan komuniti di seluruh dunia."
Dr. Alex Schauss, PhD, FACN, telah bertugas sebagai ketua saintis di Natural and Medicinal Products Division of AIBMR Life Sciences, Inc., in Puyallup, Washington, selama 27 tahun. Beliau adalah Adjunct Research Professor of Botanical Medicine di National College of Naturopathic Medicine di Portland, Oregon. Beliau berkata,"Pengalaman selama lebih 30 tahun dalam bidang nutrisi, membuatkan saya sangat menghargai kelebihan yang nyata dari segi nutrisi yang dijumpai dalam buah acai berri. Saya berharap untuk berkongsi maklumat yang akan ditemui di masa hadapan melalui apa yang kita akan pelajari tentang acai berri dan bagaimana jus MonaVie boleh memberi manfaat kepada orang ramai."
Dr. Nathan D. Wong, PhD, M.P.H., adalah Profesor and Pengarah Heart Disease Prevention Program, Division of Cardiology, Department of Medicine, School of Medicine dari University of California. Beliau berkata, "Saya berasa kagum dengan komitmen yang diberikan oleh MonaVie dalam mencipta produk yang sangat bermanfaat yang mengandungi bahan-bahan yang disokong oleh sains. Masa hadapan MonaVie adalah cerah, dan saya berasa bangga untuk menjadi sebahagian daripadanya."
Sila hubungi saya jika anda inginkan produk ini..^_^


SMSKAN [ INFO ]_[Nama Anda] Ke  0172845567/0132756625 (IRSHAD) Untuk Saya Hubungi Anda.
~seindahwarnapelangi~

◄ Older posts
Newer posts ►
Diriku;Facebook | TwitterKehidupan ini kadang2 cerah dan kadang2 mendung.ketika cerah,ketika itulah kita gembira dan ceria.^_^ ketika mendung,ketika itulah kita sedih,muram dan suram.~_~ warnailah kehidupan yang ceria seperti 'Seindah Warna Pelangi' ♔

Shout Here!


Sahabatku;

Ati Nurultemplate by s.m!sery.
resources: